torstai 27. lokakuuta 2011

Aquarakkulat


"Aqua-rakkuloiden eli vesipaluloiden pistäminen ihoon ristiselän alueelle perustuu äidin oman kivunsiedon vahvistamiseen. Yleensä rakkuloita laitetaan 4 kappaletta. Menetelmää voidaan käyttää missä synnytyksen vaiheesa tahansa. Rakkuloiden pistäminen aiheuttaa pistoskohtaan hetkellistä kovaa kipua.
Kätilö voi pistää aquarakkuloita kaikissa synnytyksen vaiheissa riippumatta jo annetuista kivunlievityslääkkeistä. 
Ne auttavat parhaiten selässä, mutta alavatsalle ja reisiin niitä voi myös laittaa. 
Rakkulat laitetaan pistämällä ohuella neulalla steriiliä vettä ihoon yleensä neljään eri kohtaan. Laittamisesta johtuva kipu kestää noin 15-30 sekuntia, jonka jälkeen tulee lämmöntunne ja kipua lievittävä vaikutus alkaa parissa minuutissa. Vaikutus kestää yhdestä tunnista kahteen ja puoleen tuntiin."




^^ Näin interneetti kuvaa aquarakkuiloita.
Mulle laitettiin niitä viime yönä.
Olivat aika hurja kokemus, mutta kyllä autto.
Mulla alko eilen illalla supisteleen ja supistukset tuntu vaan selän puolella. Alkuillan kipu oli aaltoilevaa. Kunnes yötä kohden se muuttu ihan jatkuvaks alaselän kivuks. Sain normaalit jokailtaset nukahtamis ja särkylääkkeen, jonka voimilla nukuin reilun tunnin. Sitte oli pakko nousta ylös. Meinasin tulla sängyssä hulluks. Köpöttelin tuolla osaston käytävällä ja pidin lämpöhaudetta selässä. 
Sitte yöhoitaja tuli jutteleen ja ehdotti näitä aquarakkuloita. Päätin kokeilla. Toinen hoitaja tuli sit ne laittaan, ku on kuulemma niin näpsäkkä siinä hommassa. Eka lause oli, että "nää sitte sattuu tosi paljo".  ööö.. kiva.
No se selitti et laittaa 5-10 sekunnin aikana kaikki 6 piikkiä. tai siis sama piikki, mut eri kohtaan.
Kipu kestäis n 15sekkaa. ja sano et laittaa kaikki kerrallaan, ettei tarvi sit uudestaa kärsiä.


Nojasin pöytään, ku piti pystyä oleen ihan liikkumatta. Sitte hoitaja etti kipeimmät kohdat selästä ja merkkas ne. Löysi muuten melkosia kohtia kyllä. Ihanasti se kysy, et kertooko hän ku alottaa vai ei. Mulle oli ihan sama.
Eka piikki kyllä jysäytti. Voi taivas. Se oli ihan törkeen kova kipu, mut se vaan jatko ja sen kyllä kesti. Kipu hellitti heti ja pääsin nukkuun. Tyytyväisen vetelin pari tuntia, jonka jälkeen kävin vessassa ja otin särkylääkkeen, jonka avulla nukuin aamupalaan asti. Eli 5 tuntia yhteensä sain nukuttua näillä keinoilla viime yönä.


Seuraavan yön seikkailuja odotellessa. 
Supistuksia tulee n. 10-12 min välein ja tuntuu vielki vaan selän puolella.

1 kommentti:

  1. Vauvat ovat varmaan syntyneet, koska ei kuulu päivitystä! :)

    VastaaPoista